Hans Sundberg delar sina erfarenheter från tredje sessionen.

Rapport EMPOWERMENT NEPAL- resa juni 2013

Juniresan till Nepal och Hetauda blev mer spännande än vad vi planerat. Monsunregnen började tidigare i år. Och jag fick uppleva vad det innebär att undervisa när man inte hör sig själv tala eller tänka! Eftersom kyrkan där vi har undervisningen har plåttak smattrar regnet oerhört mycket och ljudet slår igenom alla andra ljud. Vad göra?

Jag bad alla komma närmre mig och talade så högt jag kunde. Tolken, Mankaji, fick också flytta närmre och han talade med ljudanläggningen påslagen. Det mesta hörde förhoppningsvis.

Tråkigt nog skapar monsunen andra allvarligare problem som vi ju alla såg på nyheterna från norra Indien , med jordskred och översvämningar. Många dog och tusentals miste sina hem.

Detsamma ägde rum i Nepal, även om de drabbades siffror var lägre här. Vi märkte också av det då de två huvudvägarna till Kathmandu drabbades av jordskred och det blev omöjligt att resa med bil tillbaka till Kathmandu.
Flyg med Buddha Air blev lösningen.

Vår "point man" Mankaji Amang berättade för Håkan Sunnliden och mig i februari att han skulle gifta sig under våren. Vi frågade om bruden. Men fick svaret att henne hade han inte mött än. Det skulle bli ett arrangerat äktenskap. Och det stämde: den 5 juni gifte sig Mankaji och Sarita. Vi hade förmånen att ha både Mankaji och Sarita med oss i Hetauda.

Innehållet i undervisningen nu var återigen Paulus brev, vi arbetade oss igenom Efesierbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet, 1-2 Timotheos och Titus. Pastor Raju Sundas talade några dagar om ledarskap. Susanna Brännström undervisade också.

Lördagens gudstjänst firade vi hos pastor Moses. Jag predikade och det var en god uppevelse att möta våra trossyskon. Vi hade också ett långt samtal med pastor Sunam Sing som grundade församlingen. Han är den andre kristna personen i delstaten. Läs vidare i hans vittnesbörd på denna hemsida.

Med på resan var Gösta Ståhl från Motala, samt Susanna Brännström och Kathrine Lehne från Bergen. Väldigt bra att flera följer med och bär arbetet i bön, omsorg, skratt och reflekterande samtal - och kontakter med våra pastorer i vänskapsband som knyts. Det jag hoppas på är att alla får med sig hem berättelser om vad Gud gör i människors liv, här i Nepal. Och ett ökande engagemang för mission hemma och borta! Mission hemma och borta är livsluften för varje församling.

Projektet Empowerment Nepal går nu i höst in i sitt andra år. Som du kan läsa i Mankaji Ramangs rapporter så betyder detta oerhört mycket för pastorer och församlingar.

Fortsätt att be för alla som berörs om Andens liv i deras församlingar. Be för oss och bli gärna en ekonomisk understödjare, se "support". Vi behöver dig.

Hans Sundberg