Nyheter


Empowerment Nepal blir Pastoral Leadershop Training

Två nya rapporter:

Rapport från Indien, feb 2019
Rapport från Nepal, mars 2020
När det outhärdliga inträffar

Jag leder ett projekt som arbetar med att ge pastorer i Nepal fördjupad bibel- och teologikunskap. Väldigt meningsfyllt och viktigt. Till i torsdags har jag glatt mig så över möjligheten att få bidra med kunskap om Gud till en kyrka som just nu föds och utvecklas i Nepal. De allra flesta som har kommit till tro har gjort det under de senaste åren. I alla tider men särskilt i väckelsetider är det viktigt med Bibelundervisning. Med detta för ögonen har jag åkt dit med team av kunniga och brinnande bibellärare.

Nu senast var vi tre pastorer och en präst som utbildade våra pastorsvänner i södra Nepal.

Min norska vän Jonny Maröy och jag själv behövde åka hem några dagar tidigare. Samuel Roberthson och Håkan Sunnliden var kvar och undervisade de sista dagarna. Håkan hade huvuddelen med Apostlagärningarna och den första kyrkan. Samuel undervisade om profeterna i Gamla Testamentets vision om den kommande Messias. Väldigt bra och viktig undervisning.

På vägen från Hetauda till flygplatsen sker det outhärdliga. Bilen prejas av vägen och rullar utför ett stup. I bilen färdades Samuel, Håkan, vår tolk Daniel samt chauffören. Tre skadades. Vår kära unge broder Samuels liv gick dock inte att rädda.

För bara några dagar sedan undervisade vi tillsammans. Innan jag åkte hem hade Jonny en samling där han undervisade utifrån Uppenbarelseboken kap 4 om den himmelska lovsången. Sedan lovsjöng vi Jesus Kristus tillsammans på Nepali, norska och svenska plus några dialekter. Himlen var öppen. Vi avslutade undervisningen med en timmes bön för alla pastorerna personligt. I samband med detta profeterade vi över dem. Ja, vi hann på några dagar bli ett sammansvetsat team. Plötsligt är kedjan bruten.

När det gäller chauffören så är han lindrigt skadad. Vår tolk Daniel har brutit ett ben. Håkan har i skrivandets stund opererats i rygg/nacke. Kari och Håkans äldsta son Victor sov över hos oss inatt och är nu på väg till pappa i Kathmandu. Vi har nyss fått besked om att Håkan snart kommer att föras till New Dehli för ytterligare behandling.

Några ord från Jesaja, den bok som Samuel hängivet undervisade från sina sista dagar i livet här på jorden.

”Herren ska vara ditt eviga ljus, din Gud ska vara din härlighet. Din sol skall inte mer gå ner, din måne inte avta, ty Herren skall vara ditt eviga ljus.” Jesaja 60:19-20

Jesus sa: ”Jag är Uppståndelsen och Livet. Den som tror på Mig, han ska leva om han än dör” Joh.11:25

Vi vill påminna om vikten av att vi alla ber till Gud för Samuels familj i deras djupa sorg. Och om läkedom och ny kraft för Håkan, Daniel, och chauffören – och deras familjer. Tack för ert stöd.

I visshet om Jesus är Herre även i dagar när det outhärdliga sker,

Hans